China a decis interzicerea melodiilor pentru karaoke care au un text cu „conținut ilegal”, a anunțat Ministerul pentru Cultură și Turism, potrivit BBC. Această măsură urmează să intre în vigoare la 1 octombrie.

China interzice melodiile pentru karaoke cu conținut ilegal

Melodiile incluse în această categorie sunt cele ale căror texte conțin versuri ce pun în pericol unitatea națională, suveranitatea sau integritatea teritorială.

Administația localurilor ce au karaoke au fost atenționați să filtreze lista de melodii și să elimine din listă piesele care se încdrează în categoria celor cu conținut ilegal. Piesele care urmează să fie excluse din repertoriul localurilor cu karaoke sunt cele care:


  • Incită la ură etnică și discriminare etnică;

  • Pun în pericol securitatea națională sau dăunează onoarei și intereselor naționale;

  • Încălcă politicile religioase ale statului;

  • Propagă obscenitatea, jocurile de noroc, violența și alte activități infracționale.

Măsura intră în vigoare de la 1 octombrie

În China sunt peste 50.000 de localuri dotate cu karaoke și dansuri. Unele localuri dețin biblioteci muzicale de peste 100.000 de melodii, ceea ce a îngreunat procesul de filtrare și eliminare a melodiilor interzise.

Pentru China nu este prima dată când autoritățile interzic astfel de piese în localurile de distracții. În 2015, ministerul Culturii și a Turismului a întocmit o listă neagră ce conținea 120 de melodii care „au trâmbițat obscenitatea, violența, criminalitatea sau au afectat moralitatea socială”.

Citeste si:
Crăciunul 2021, mai scump din cauza pandemiei. Prețurile produselor...
Crăciunul 2021, mai scump din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Cenzura este un aspect strict și obișnuit pentru China. Orice element din mediul virtual ce poate pune în pericol sau denigra societatea chineză este eliminat, astfel, populația fiind protejată, iar comunicarea din orice mediu - cenzurată.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.