China a decis interzicerea melodiilor pentru karaoke care au un text cu „conținut ilegal”, a anunțat Ministerul pentru Cultură și Turism, potrivit BBC. Această măsură urmează să intre în vigoare la 1 octombrie.

China interzice melodiile pentru karaoke cu conținut ilegal

Melodiile incluse în această categorie sunt cele ale căror texte conțin versuri ce pun în pericol unitatea națională, suveranitatea sau integritatea teritorială.

Administația localurilor ce au karaoke au fost atenționați să filtreze lista de melodii și să elimine din listă piesele care se încdrează în categoria celor cu conținut ilegal. Piesele care urmează să fie excluse din repertoriul localurilor cu karaoke sunt cele care:


  • Incită la ură etnică și discriminare etnică;

  • Pun în pericol securitatea națională sau dăunează onoarei și intereselor naționale;

  • Încălcă politicile religioase ale statului;

  • Propagă obscenitatea, jocurile de noroc, violența și alte activități infracționale.

Măsura intră în vigoare de la 1 octombrie

În China sunt peste 50.000 de localuri dotate cu karaoke și dansuri. Unele localuri dețin biblioteci muzicale de peste 100.000 de melodii, ceea ce a îngreunat procesul de filtrare și eliminare a melodiilor interzise.

Pentru China nu este prima dată când autoritățile interzic astfel de piese în localurile de distracții. În 2015, ministerul Culturii și a Turismului a întocmit o listă neagră ce conținea 120 de melodii care „au trâmbițat obscenitatea, violența, criminalitatea sau au afectat moralitatea socială”.

Cenzura este un aspect strict și obișnuit pentru China. Orice element din mediul virtual ce poate pune în pericol sau denigra societatea chineză este eliminat, astfel, populația fiind protejată, iar comunicarea din orice mediu - cenzurată.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.