Incident tragic la un spital din Vladikavkaz, capitala Republicii Osetia de Nord, Rusia. Nouă pacienți infectați cu COVID-19 au murit după ce un tub de oxigen s-a rupt.

Bolnavi din Rusia, morți din cauza ruperii tubului de oxigen

„Nouă pacienţi bolnavi de Covid-19 au murit din cauza lipsei de oxigen la spitalul din Vladikavkaz. S-a rupt un sistem de oxigen”, a anunţat luni Ministerul Sănătății.

Liderul interimar al republicii, Serghei Miniailo a declarat că tubul de oxigen cu care erau asigurați pacienții s-a rupt.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în momentul produceri accidentului, 71 de pacienţi erau internaţi la în secția de Terapie Intensivă, dintre care 13 erau conectaţi la ”respiraţie artificială”.

Poliția a pornit o anchetă

Cei nouă bolnavi care au decedat erau conectați la aparate pentru respirație artificială.

Problema survenită în secția de Terapie Intensivă a fost identificată rapid şi soluţionată în 30-40 de minute, iar ceilalţi pacienţi au fost conectați la butelii de oxigen şi surse de oxigen de urgenţă.

Comitetul rus de anchetă a deschis o anchetă penală pentru acest caz cu privire la serviciile spitalului care nu răspund exigenţelor de securitate şi care au produs decese prin neglijenţă care se ocupăde principalele dosare penale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.