Un bebeluș din Singapore a fost considerat cel mai mic din lume la naştere, acesta cântărind doar 212 grame. Copilula fost externat după 13 luni de tratament intensiv.

Un bebeluș cântărea doar 212 grame la naștere

Când s-a născut, micuța Kwek Yu Xuan cântărea doar 212 grame, egală cu greutatea unui măr, şi 24 centimetri lungime. Fetiţa s-a născut la mai puţin de 25 de săptămâni - departe de media de 40.

Anterior, recordul celui mai mic copil la naștere îl stabilise în 2018 o fetiţă din SUA care cântărea doar 245 de grame, conform Registrului celor mai mici bebeluşi, întocmit de University of Iowa.

Mama a fost diagnosticată cu preeclampsie

Fetița a venit pe lume prematur, prin cezariană de urgenţă cu patru luni mai devreme înainte de termen. Mama bebelușului a fost diagnosticată cu preeclampsie - o afecţiune manifestată prin hipertensiune arterială periculoasă care poate afecta organele vitale şi poate fi fatală atât pentru mamă, cât şi pentru copil.

Spitalul Universitar din Singapore (NUH) nu îi ofereau mari șanse de supraviețuire, însă fetița a dat dovadă de caracter și a supraviețuit. Yu Xuan cântărește acum 6,3 kilograme.

13 luni de tratament intensiv

În timpul tratamentului din spital, micuța a avut parte de diverse tratamente și viața ei a depins de mai multe aparate. Medicii sunt de părere că la momentul actual, fetița este într-o stare destul de bună pentru a fi externată.

Fetița nu a scăpat definitiv de probleme. Bebelușul are afecţiuni pulmonare cronice şi va fi nevoie de un aparat special pentru a putea respira. Părinţii copilei au putut acoperi cheltuielile tratamentelor ei din timpul spitalizării printr-o campanie de crowdfunding care a strâns 366.884 de dolari singaporezi (270.601 de dolari americani).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2021 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.