O rusoaică a decis să dea în judecată McDonald's deoarece o reclamă a lanțului de restaurante în care era prezentat un cheeseburger a făcut-o să își strice postul în perioada dinainte Paștelui, în 2019.

McDonald's, dat în judecată de o rusoaică pentru că i-a stricat Postul Mare

„Când am văzut panoul publicitar nu m-am putut abţine”, a declarat Ksenia Ovchinnikova. Ea a mâncat cheeseburgerul respectiv în aprilie 2019, în perioada Postului Mare, şi astfel şi-a stricat postul.

A mers la un restaurant McDonald's după ce a văzut un panou publicitar în care erau prezentate chicken nuggets și un cheeseburger. Femeia a ținut Postul Mare timp de 16 ani, până la incidentul din 2019. De supărare, aceasta a solicitat daune morale de o mie de ruble, considerând că s-a încălcat legea de protecție a consumatorului și că i s-a insultat simțul religios.

Alt incident

O femeie din California a dat în judecată marele lanț de restaurante, în 2012, după ce a primit o cafea care era prea fierbinte și s-a ars. Aceasta a susținut că a suferit arsuri de gradul doi pe abdomen după ce a vărsat pe ea băutura. În 2013, femeia a revenit cu amănunte, afirmând că încă o doare și că nu poate să doarmă din cauza asta.

Mai mult, a menționat că McDonald's supraîncălzește în mod intenționat cafeaua pentru a o păstra proaspătă mai mult timp. De altfel, același lucru l-a susținut și Stella Liebeck în urmă cu mai mulți ani, care a primit despăgubiri tot pentru același motiv.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.