Începând de duminică, 8 august, de la ora 04:00 ora Angliei, România va fi introdusă pe "lista verde" a Marii Britanii. Astfel, cetățenii români ce vor ajunge în Anglia nu vor mai fi plasați în carantină. Alături de România sunt introduse şi Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia.

România, pe lista verde a Marii Britanii

Din 8 august, România trece pe lista verde a Angliei, conform căreia, nu se mai impune carantina. De asemenea, din 8 august, Bahreinul, India, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite vor trece de pe "lista roşie" pe "lista portocalie" în UK.

Călătorii complet vaccinaţi veniți din Franţa, vor respecta aceleaşi reguli ca cei cu "schema completă" de pe lista portocalie, adică nu vor mai fi obligați să stea izolați timp de 14 zile. Iar țările Georgia, La Réunion, Mayotte şi Mexicul vor trece pe "lista roşie".

Guvernul va face modificări conform situației epidemiologice din alte țări

Guvernul britanic va urmări situația epidemiologică din alte țări și în dependență de aceasta va face modicări în măsurile de protecție autohtone. Europa este tot mai amenințată de apariția valului patru de coronavirus, astfel, țările încearcă maximal posibil să recună răspândirea virusului.

"Ne-am angajat să deschidem călătoriile internaţionale în siguranţă, profitând de avantajele pe care le-am obţinut prin intermediul programului nostru de vaccinare de succes, ajutând la conectarea familiilor, prietenilor şi afacerilor din întreaga lume”, a declarat secretarul britanic pentru transporturi, Grant Shapps.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2021 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.