Începând de duminică, 8 august, de la ora 04:00 ora Angliei, România va fi introdusă pe "lista verde" a Marii Britanii. Astfel, cetățenii români ce vor ajunge în Anglia nu vor mai fi plasați în carantină. Alături de România sunt introduse şi Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia.

România, pe lista verde a Marii Britanii

Din 8 august, România trece pe lista verde a Angliei, conform căreia, nu se mai impune carantina. De asemenea, din 8 august, Bahreinul, India, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite vor trece de pe "lista roşie" pe "lista portocalie" în UK.

Călătorii complet vaccinaţi veniți din Franţa, vor respecta aceleaşi reguli ca cei cu "schema completă" de pe lista portocalie, adică nu vor mai fi obligați să stea izolați timp de 14 zile. Iar țările Georgia, La Réunion, Mayotte şi Mexicul vor trece pe "lista roşie".

Guvernul va face modificări conform situației epidemiologice din alte țări

Guvernul britanic va urmări situația epidemiologică din alte țări și în dependență de aceasta va face modicări în măsurile de protecție autohtone. Europa este tot mai amenințată de apariția valului patru de coronavirus, astfel, țările încearcă maximal posibil să recună răspândirea virusului.

"Ne-am angajat să deschidem călătoriile internaţionale în siguranţă, profitând de avantajele pe care le-am obţinut prin intermediul programului nostru de vaccinare de succes, ajutând la conectarea familiilor, prietenilor şi afacerilor din întreaga lume”, a declarat secretarul britanic pentru transporturi, Grant Shapps.

Citeste si:
Românii nerezidenți nu vor mai putea intra în Marea Britanie doar...
Începând cu 1 octombrie,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.