La o nuntă din Bangladesh, 16 invitați au murit fiind loviți de fulgere. Tragedia a avut loc în momentul în care nuntașii coborau de pe o ambarcațiune în orașul Shibganj, pentru a evita o furtună.

16 invitați de la o nuntă au murit loviți de fulgere

Sakib Al-Rabby, administratorul guvernamental al oraşului a anunțat că 16 persoane au decedat în urma unor lovituri de fulgere în districtul vestic Chapainawabganj. Mireasa nu a avut de suferit, însă mirele a fost rănit.

Furtunile violente nu sunt un fenomen nou pentru Bangladesh. Recent acestea au făcut ravagii, iar ploile torențiale au afectat districtul Cox's Bazar, din sud-estul ţării, care au dus la moartea a 20 de persoane. Câteva sute de persoane își pierd viața în fiecare an din cauza fulgerelor în Bangladesh.

Care sunt cauzele deceselor din pricina fulgerelor

Datele unui bilanț oficial arată că în anul 2016, fulgerele au curmat viața a peste 200 de persoane, doar 82 dintre acestea au murit într-o singură zi în luna mai. Cele mai multe victime din cauza fulgerelor nu au fost niciodată înregistrate oficial.

Potrivit unu studiu independent, 349 de persoane au decedat după ce au fost lovite de fulgere în decursul acestui an. Experţii sunt de părere că anume defrişările sunt principala cauză a numărului crescut de decese.

Autorităţile din Bangladesh au plantat sute de mii de palmieri pentru a încerca să elimine maximal posibil consecinţele schimbărilor climatice şi numărul de decese provocate de fulgere.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 August 2021 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.