Start-up-ul germano-australian Vulcan Energy Resources Ltd a anunţat luni că a semnat un acord privind furnizarea de litiu grupului auto francez Renault.

Vulcanul Energy furnizează litiu pentru mașinile electrice produse de Renault

Anual, Vulcan va furniza Renault 6.000 - 17.000 tone de litiu din Germania începând din 2026. Acordul pe cinci ani poate fi reînnoit dacă ambele părţi sunt de acord, au informat companiile. Vulcan intenţionează să investească 1,7 miliarde de euro pentru a construi facilităţi şi centrale geotermale în vederea extragerii litiumului din 2024.

Luna trecută, Vulcan a semnat un acord pe termen lung pentru a vinde hidroxid de litiu de la proiectul său din Germania grupului sud-coreean LG Chem. De asemenea, Vulcan va furniza litiu producătorului auto Stellantis NV. Renault accelerează strategia în domeniul automobilelor electrice.

10 automobile electrice până în 2025

În 30 iunie, Renault a dezvăluit o strategie mai ambiţioasă pentru vehiculele electrice, mizând pe noi versiuni, mai accesibile, ale automobilelor sale de talie mică pentru a recupera decalajul care îl separă de Volkswagen pe acest segment în creştere rapidă.

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a anunţat că intenţionează să lanseze 10 automobile electrice până în 2025, iar vehiculele complet electrice ar urma să reprezinte 90% din modelele Renault în 2030, renunţând la modelele hibride pentru a atinge acest obiectiv, cum prevedea precedenta strategie.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.