Ungaria a decis ca întreg personalul medical să fie obligat să se vaccineze anti-Covid-19. Ordonanța a fost adoptată și va intra în vigoare începând cu 15 august.

Vaccinare obligatorie pentru cadrele medicale din Ungaria

Potrivit noii ordonanțe adoptate de guvernul din Ungaria, cadrele medicale vor fi obligate să se vaccineze cu ambele doze de vaccin anti-Covid-19.

Ágnes Galgóczi, şeful Departamentului de epidemiologie din cadrul Centrului Naţional pentru Sănătate Publică a anunțat că ordonanța va intra în vigoare începând cu 15 august. Până atunci, persoanlul medical va avea la dispoziție mai bine de două săptămâni să înceapă vaccinarea.

Galgóczi a menționat că vaccinarea este obligatorie pentru toţi cei care activează în domeniul sănătăţii şi nu sunt imunizați încă: pentru cei care furnizează servicii de îngrijire de bază, cei din ambulatorii, din spitale, de pe ambulanţă, din industria farmaceutică, cei care furnizează servicii de transport pentru pacienţi – indiferent că lucrează în sistemul de stat sau în sistemul privat.

Vaccinare obligatorie în domeniul sănătății

Totodată vaccinarea este obligatorie şi pentru persoanele care lucrează în cadrul instituţiilor de servicii sociale.

Citeste si:
Papa Francisc efectuează o vizită de patru zile în Slovacia și Ungaria
Papa Francisc efectuează o...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

La fel, vaccinarea este obligatorie și pentru cei care în viitor doresc să se angajeze în domeniul medical.

Galgóczi a specificat că vaccinarea personalului din domeniul sanitar este importantă pentru protejarea sănătăţii proprii și pentru protejarea sănătăţii pacienţilor.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid nu va fi obligatorie pentru cadrele medicale.

Citeste si:
România începe vaccinarea populației cu cea de-a treia doză anti-COVID
România începe vaccinarea...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.