Ungaria a decis ca întreg personalul medical să fie obligat să se vaccineze anti-Covid-19. Ordonanța a fost adoptată și va intra în vigoare începând cu 15 august.

Vaccinare obligatorie pentru cadrele medicale din Ungaria

Potrivit noii ordonanțe adoptate de guvernul din Ungaria, cadrele medicale vor fi obligate să se vaccineze cu ambele doze de vaccin anti-Covid-19.

Ágnes Galgóczi, şeful Departamentului de epidemiologie din cadrul Centrului Naţional pentru Sănătate Publică a anunțat că ordonanța va intra în vigoare începând cu 15 august. Până atunci, persoanlul medical va avea la dispoziție mai bine de două săptămâni să înceapă vaccinarea.

Galgóczi a menționat că vaccinarea este obligatorie pentru toţi cei care activează în domeniul sănătăţii şi nu sunt imunizați încă: pentru cei care furnizează servicii de îngrijire de bază, cei din ambulatorii, din spitale, de pe ambulanţă, din industria farmaceutică, cei care furnizează servicii de transport pentru pacienţi – indiferent că lucrează în sistemul de stat sau în sistemul privat.

Vaccinare obligatorie în domeniul sănătății

Totodată vaccinarea este obligatorie şi pentru persoanele care lucrează în cadrul instituţiilor de servicii sociale.

La fel, vaccinarea este obligatorie și pentru cei care în viitor doresc să se angajeze în domeniul medical.

Galgóczi a specificat că vaccinarea personalului din domeniul sanitar este importantă pentru protejarea sănătăţii proprii și pentru protejarea sănătăţii pacienţilor.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid nu va fi obligatorie pentru cadrele medicale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.