Locuitorii din Praga și turiștii vor avea posibilitatea să se vaccineze anti-Covid într-un centru mobil numit „autobuzul de vaccinare”.

Autobuz de vaccinare anti-Covid la Praga

Doritorii de a se vaccina în centrul mobil o pot face fără a fi nevie să se programeze din timp.

„Autobuzul va opri în locuri care sunt vizitate frecvent sau la evenimente importante”, a declarat primarul orașului, Zdeněk Hřib, precizând că centrul mobil va străbate peste 10 stații dintre care una va fi la grădina zoologică a capitalei cehe.

Autoritățile au estimat un număr de 300 de persoane care vor putea fi vaccinate zilnic în autobuzul împrumutat de Consiliul Local de la compania de transport public a orașului.

Ce vaccine vor fi disponibile

Doritorii de a se vaccina pot putea alege dintre vaccinul Pfizer/BioNTech și cel dezvoltat de Johnson & Johnson.

La fel ca alte orașe din Cehia și din Europa, Praga a creat mai multe centre în care nu este nevoie de programare pentru vaccinarea anti-Covid. În Praga astfel de centre se găsesc în gara orașului și centrele comerciale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.