Arabia Saudită a anunțat că îşi redeschide frontierele pentru turiştii vaccinaţi anti-COVID-19, după ce timp de 17 luni turismul a fost stopat din cauza pandemiei.

Arabia Saudită, deschisă pentru turiștii vaccinați

Riadul nu a anunţat însă ridicarea restricţiilor legate de pelerinajul Umrah care atrage în fiecare an milioane de musulmani din întreaga lume.

"Ministerul Turismului a anunţat că regatul îşi va deschide porţile pentru turiştii străini şi va ridica (...) suspendarea intrării pentru deţinătorii de vize turistice, cu începere de la 1 august", a informat agenţia saudită de presă (SPA).

Călătorii vaccinaţi complet cu vaccinuri aprobate de autorităţile saudite (Pfizer, AstraZeneca, Moderna sau Johnson & Johnson) vor putea intra în regat "fără a fi nevoie să respecte carantina", dacă fac dovada unui test PCR negativ efectuat cu mai puţin de 72 de ore înainte, a spus agenţia.

400.000 de vize turistice

Arabia Saudită, care a investit miliarde de dolari în industria turismului pentru a-şi diversifica economia dependentă de petrol, a eliberat primele vize turistice în 2019. Din septembrie 2019 şi până la închiderea frontierelor în martie 2020, regatul a eliberat 400.000 de vize turistice.

Pandemia de COVID-19 a perturbat grav pelerinajele Hajj şi Umrah, deschise numai pelerinilor vaccinaţi care locuiesc în ţară. De la începutul crizei sanitare, Arabia Saudită a înregistrat oficial peste 523.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 8.213 decese.

Până în prezent, au fost administrate 26 de milioane de doze de vaccin pentru o populaţie de 35 de milioane de locuitori, dar guvernul a anunţat că, începând cu 1 august, vaccinarea va fi obligatorie pentru a intra în instituţiile publice şi private, inclusiv în unităţi şcolare şi locuri de distracţie, precum şi pentru a utiliza transportul public, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.