În această perioadă, mii de tineri sunt în căutarea unui oraș perfect în care își pot continua studiile. Viitorii studenți se axeză atât pe instituțiile bune, cât și pe oportunitățile de care pot beneficia.

Cele mai bune orașe din lume pentru viitorii studenți

Londra este considerat cel mai mai bun oraş pentru studenţi. Oraşul ocupă primul loc în acest clasament pentru al treilea an consecutiv. Conform The Guardian, locul doi este ocupat de orașul german Munchen, iar al treilea - Tokyo.

Capitala Marii Britanii deține cele mai bune instituţii de învăţământ superior şi oportunitățile oferite de aceastea sunt la fel de atractive, iar dezvoltarea sistemului educațional este la zi.

Cei mai mulți dintre tineri se îndreaptă către Imperial College şi King's College London. Aceste instituții au o foarte bună reputație pentru oportunitățile în carieră pe care le oferă după absolvire.

Tokyo și Boston, printre preferințele studenților

Orașul Munchen se află pe locul doi conform topului, iar Tokyo şi Seul împart locul trei. Alte orașe precum Berlin, Melbourne, Zurich şi Sydney sunt și ele în topul preferințelor studenţilor.

Din Regatul Unit, orașe precum Edinburtk, Glasgow şi Manchester sunt şi ele în top 30. La capitolul Statele Unite, oraşul Boston este cea mai solicitată opțiune de către studenți.

Alte opțiuni precum Monterrey din Mexico şi Almaty din Kazakstan sunt cele mai puțin plăcute orașe pentru studenţi. 85.000 de studenţi din întreaga lume au participat la studiu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.