Apele unui lac din Patagonia au devenit roz din cauza poluării produse de companiile de pescuit ce au deversat deşeuri în Laguna de Corfo.

Lac din Patagonia, devenit roz peste noapte

Experţii au ajuns la concluzia că această schimbare s-a produs din cauza sulfurii de sodiu, un agent antibacterian care infectează şi alimentarea cu apă a oraşelor din apropiere.

Şeful Gărzii de Mediu din provincia Chubut, Juan Micheloud, susține că substanţele chimice ce au ajuns în apele lacului nu sunt dăunătoare pentru sănătatea oamenilor: „Culoarea roz nu provoacă daune şi va dispărea în câteva zile”, scrie Insider.

Panică în rândul localnicilor

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, însă nici până acum lacul nu şi-a schimbat culoarea.

Acest fenomen a stârnit panică în rândul localnicilor, dar și în rândul autorităților.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.