Începând cu acest sfârșit de săptămână, o țară din Europa introduce pentru anumite zone obligativitatea „Pașaportului COVID” pentru accesul în restaurante. Cine a luat această decizie dură pentru cetățeni!

În localităţile cu o incidenţă mai mare de COVID-19 din regiunea spaniolă Galicia, este de nevoie de un „Pașaport COVID”. Aceasta se aplică pentru prima dată în Spania după ce alte ţări europene au adoptat-o în diferite circumstanţe, informează EFE, citată de Agerpres. El constă într-un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore sau un certificat de vaccinare împotriva virusului. Se aplică în cazul persoanelor de peste 12 ani din 36 de municipalităţi din această regiune din nord-vestul Spaniei.

În arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic se aplică aceeași regulă, deoarece este una dintre principalele destinaţii turistice ale ţării.

În Europa, alte țări plănuiesc să procedese în același mod, iar printre acestea se află și Franța, Grecia și Portugalia.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Iulie 2021 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.