Locurile aglomerate din Anglia, precum cluburile și discotecile vor fi accesibile doar pentru persoanele care sunt vaccinate complet. Guvernul britanic intenționează să introducă un permis de sănătate care va fi dovada vaccinării anti-COVID-19.

Cluburile și discotecile din Marea Britanie, deschise pentru persoanele vaccinate complet

„Până la sfârşitul lunii septembrie, când toţi tinerii cu vârsta peste 18 ani vor avea ocazia de a fi imunizaţi, intenţionăm să facem din vaccinarea completă condiţia intrării în cluburile de noapte şi în alte locuri în care merg mulţi oameni. Un test negativ nu va mai fi suficient”, a precizat Boris Johnson.

Decizia a venit după ce Olanda şi Israel au fost nevoite să închidă din nou cluburile după ce au explodat focare mari de Covid-19. Johnson a spus că această măsură nu va fi aplicată și în cazul pub-urilor.

Peste 50.000 de cazuri zilnice

Boris Johnson a venit cu un apel la adresa cetățenilor chiar în prima zi de ridicare a ultimelor restricții din Marea Britanie

Anglia este una dintre cele mai afectate ţări din Europa din cauza coronavirusului. Statul a raportat peste 128.700 de decese și a înregistrat recent peste 50.000 de cazuri zilnice, din cauza noii tulpini Delta, care este mult mai contagioasă ca restul tulpinilor.

În Marea Britanie, 69% dintre adulţi au fost vaccinaţi complet. Campania de vaccinare se va începe și pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, dar numai la cei vulnerabili. În prezent, adolescenţii cu vârsta peste 16 ani pot fi vaccinaţi dacă sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic sau prezintă un risc ridicat din cauza patologiilor de bază.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2021 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.