Guvernul României a decis donarea a 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca pentru Vietnam, un sprijin în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

România donează doze de vaccin AstraZeneca pentru Vietnam

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 14 iulie a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania compania AstraZeneca”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit comunicatului, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) sau Ministerul Apărării Naționale (MApN) se vor ocupa, după caz, de transportarea dozelor de vaccin către Vietnam.

„Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale”, mai transmite Ministerul Sănătății.

Retail jobs

Donații către Republica Moldova, Georgia, Serbia și Ucraina

Autoritățile de la București au aprobat săptămâna trecută donații de peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer pentru Republica Moldova ș 10.000 de doze de la AstraZeneca către Georgia. Alte peste o jumătate de milion de doze de vaccin au fost donate de România către Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

Autoritățile române au oferit și Ambasadei Argentinei 30 de doze de vaccin Johnson & Johnson pentru vaccinarea lotului de rugby al acestei ţări. Procedura de vânzare către Danemarca pentru 1.170.000 de doze de vaccin Pfizer a fost încheiată. România se află în discuții și cu alte țări pentru vânzarea dozelor de vaccin.

Toate aceste acțiuni sunt din cauza scăderii interesului românilor de a se vaccina anti-Covid-19. În același timp, vaccinurile de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca au valabilitate de jumătate de an.

Citeste si:
Mircea Geoană (NATO): România nu a fost probabil niciodată atât de...
Mircea Geoană (NATO): România...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2021 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.