Guvernul României a decis donarea a 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca pentru Vietnam, un sprijin în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

România donează doze de vaccin AstraZeneca pentru Vietnam

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 14 iulie a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania compania AstraZeneca”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit comunicatului, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) sau Ministerul Apărării Naționale (MApN) se vor ocupa, după caz, de transportarea dozelor de vaccin către Vietnam.

„Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale”, mai transmite Ministerul Sănătății.

Donații către Republica Moldova, Georgia, Serbia și Ucraina

Autoritățile de la București au aprobat săptămâna trecută donații de peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer pentru Republica Moldova ș 10.000 de doze de la AstraZeneca către Georgia. Alte peste o jumătate de milion de doze de vaccin au fost donate de România către Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

Citeste si:
STUDIU: Anticorpii COVID-19 durează cel puțin nouă luni după infectare
STUDIU: Anticorpii COVID-19...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Autoritățile române au oferit și Ambasadei Argentinei 30 de doze de vaccin Johnson & Johnson pentru vaccinarea lotului de rugby al acestei ţări. Procedura de vânzare către Danemarca pentru 1.170.000 de doze de vaccin Pfizer a fost încheiată. România se află în discuții și cu alte țări pentru vânzarea dozelor de vaccin.

Toate aceste acțiuni sunt din cauza scăderii interesului românilor de a se vaccina anti-Covid-19. În același timp, vaccinurile de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca au valabilitate de jumătate de an.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.