Autoritățile de la Tokyo au decis să plaseze în capitala Japoniei o nouă stare de urgență în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări cu COVID-19. Premierul japonez, Yoshihide Suga, a anunțat că această măsura este valabilă pe toată durata desfășurării Jocurilor Olimpice

Tokyo intră în stare de urgență

Măsura stării de urgență intră în vigoare începând de luni, 12 iulie și va fi valabilă până pe 22 august. În același timp, există probabilitatea ca Jocurile Olimpice să se desfășoare fără spectatori, aceasta fiind o nouă răsturnare de situație pentru evenimentul care a fost amânat anul trecut din cauza epidemiei de coronavirus.

Premierul japonez Suga a finalizat hotărârea de declarare a stării de urgenţă pentru capitala Japoniei, precum şi de a extinde una aflată deja în vigoare în Okinawa, în cursul unei reuniuni guvernamentale având ca subiect măsurile sanitare.

A patra stare de urgență în Tokyo

Pentru Tokyo aceasta este a patra stare de urgenţă de la începutul pandemiei. În primăvara anului trecut, guvernul a interzis restaurantelor să servească alcool şi le-au permis să activeze doar până la ora 20:00.

Retail jobs

Iniţial, autoritățile și-au dorit să menţină capitala sub o cvasi-stare de urgenţă, dar au fost nevițio să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.

Recent, japonezii au organizat un protest contra desfășurării Jocurilor Olimpice din cauza epidemiei de coronavirus și cereau anularea evenimentului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.