Autoritățile de la Tokyo au decis să plaseze în capitala Japoniei o nouă stare de urgență în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări cu COVID-19. Premierul japonez, Yoshihide Suga, a anunțat că această măsura este valabilă pe toată durata desfășurării Jocurilor Olimpice

Tokyo intră în stare de urgență

Măsura stării de urgență intră în vigoare începând de luni, 12 iulie și va fi valabilă până pe 22 august. În același timp, există probabilitatea ca Jocurile Olimpice să se desfășoare fără spectatori, aceasta fiind o nouă răsturnare de situație pentru evenimentul care a fost amânat anul trecut din cauza epidemiei de coronavirus.

Premierul japonez Suga a finalizat hotărârea de declarare a stării de urgenţă pentru capitala Japoniei, precum şi de a extinde una aflată deja în vigoare în Okinawa, în cursul unei reuniuni guvernamentale având ca subiect măsurile sanitare.

A patra stare de urgență în Tokyo

Pentru Tokyo aceasta este a patra stare de urgenţă de la începutul pandemiei. În primăvara anului trecut, guvernul a interzis restaurantelor să servească alcool şi le-au permis să activeze doar până la ora 20:00.

Iniţial, autoritățile și-au dorit să menţină capitala sub o cvasi-stare de urgenţă, dar au fost nevițio să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.

Citeste si:
Bilanț COVID-19 România, 8 iulie 2021 | 30 cazuri noi de persoane...
Bilanț COVID-19 România, 8...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Recent, japonezii au organizat un protest contra desfășurării Jocurilor Olimpice din cauza epidemiei de coronavirus și cereau anularea evenimentului.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.