Lucrătorii medicali din Franța ar putea fi obligați să se vaccineze anti-Covid.

Angajații din sistemul medical din Franța ar putea fi obligați să se vaccineze

Franța pregătește un proiect de lege prin care intenționează să oblige lucrătorii medicali să se vaccineze anti-COVID-19. Decizia a venit în contextul în care un procent destul de mare al personalului medical a refuzat administrarea vaccinului.

Înainte de începerea campaniei de vaccinare, președintele Emmanuel Macron a anunțat că vaccinarea anti-Covid va fi benevolă. În ciuda acestui fapt, parlamentarii intenționează să ridice procentul persoanelor vaccinare.

64% din personalul spitalelor sunt vaccinați cu prima doză

La momentul actual, doar 57% dintre lucrătorii din casele de îngrijire medicală şi 64% din lucrătorii medicali ai spitalelor sunt vaccinați cu cel puţin o doză de vaccin anti-Covid-19, potrivit datelor Federaţiei Spitalelor din Franţa.

Retail jobs

„Nu vorbim despre o vaccinare obligatorie pentru toţi oamenii din Franţa. Vorbim doar despre o vaccinare obligatorie pentru persoanele care lucrează în asistenţa medicală şi care sunt în contact cu cei mai fragili oameni din Franţa. Cred că este o chestiune de responsabilitate şi de vaccinare obligatorie pentru persoanele care sunt, în fiecare zi, în contact cu cei mai fragili oameni din populaţia franceză, chiar cred că ar fi o decizie înţeleaptă”, a declarat ministrul francez de Finanţe.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.