Autoritățile japoneze au anulat ștafeta flăcării olimpice de la Tokyo în contextul pandemiei de coronavirus.

Ștafeta flăcării olimpice, oprită din cauza pandemiei

BBC a anunțat că ștafeta flăcării olimpice va fi înlocuită de ceremonii online. Doar etapa desfășurată în insulele Ogasawara va continua conform planificării inițiale.

Jocurile Olimpice de vară, ediția 2020, urmează să se înceapă de pe data de 23 iulie, anul curent, în ciuda părerilor controversate și a situației epidemiologice.

Japonezii au fost contra desfășurării Jocurilor Olimpice

Cu doar câteva luni în urmă, japonezii au protestat în stradă și au cerut amânarea sau anularea competiției din cauza pandemiei cu coronavirus.

Ștafeta torței olimpice a fost supusă la mai multe incidente, încă de la debutul său din luna martie. Circa jumătate dintre etapele ștafetei au fost perturbate de oamenii revoltați. Metropolele Kyoto și Hiroșima au anulat, la rândul lor, evenimentul.

Citeste si:
STUDIU: Anticorpii COVID-19 durează cel puțin nouă luni după infectare
STUDIU: Anticorpii COVID-19...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Femeie arestată după ce a încercat să stingă flacăra olimpică

O femeie din Japonia în vârstă de 53 ani a fost arestată de poliţiști după ce a încercat să stingă flacăra olimpică. Aceasta a „atentat” asupra flăcării cu un pistol cu apă în momentul în care trecea ştafeta prin prefectura Ibaraki.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.