Moldovenii cu drept de vot, ce se află peste hotare, vor putea participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie chiar și cu pașaportul biometric expirat. La fel, moldovenii din diaspora pot vota cu buletinul de identitate valabil cu fişa de însoţire sau cu livretul de marinar.

Moldovenii vor putea vota cu pașaportul expirat la anticipatele din 11 iulie

În Ghidul alegătorului, elaborat de Comisia Electorală Centrală, este specificat că cetăţenii moldoveni ce se află peste hotarele țării și își vor exercita dreptul de vot pe 11 iulie o pot face la orice secţie de votare deschisă în străinătate, indiferent de statutul aflării lor pe teritoriul statului respectiv.

În Republica Moldova, alegătorii vor putea vota cu buletinului de identitate valabil și fişa de însoţire; cu buletinului de identitate provizoriu cu menţiunea privind domiciliul sau cu legitimaţia de serviciu pentru militarii în termen.

23 de partide pe buletinul de vot

În ziua alegerilor, secţiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 şi 21.00. Biroul electoral poate prelungi timpul de votare cu cel mult două ore în cazul în care la o anumită secție de votare s-a format rând.

Pe buletinele de vot sunt regăsite 23 de partide electorale care se vor lupat pentru voturile alegătorilor. Pe alegeri.md puteți găsi mai multe informații despre candidați, despre secțiile de votare sau orice alte detalii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.