Moldovenii cu drept de vot, ce se află peste hotare, vor putea participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie chiar și cu pașaportul biometric expirat. La fel, moldovenii din diaspora pot vota cu buletinul de identitate valabil cu fişa de însoţire sau cu livretul de marinar.

Moldovenii vor putea vota cu pașaportul expirat la anticipatele din 11 iulie

În Ghidul alegătorului, elaborat de Comisia Electorală Centrală, este specificat că cetăţenii moldoveni ce se află peste hotarele țării și își vor exercita dreptul de vot pe 11 iulie o pot face la orice secţie de votare deschisă în străinătate, indiferent de statutul aflării lor pe teritoriul statului respectiv.

În Republica Moldova, alegătorii vor putea vota cu buletinului de identitate valabil și fişa de însoţire; cu buletinului de identitate provizoriu cu menţiunea privind domiciliul sau cu legitimaţia de serviciu pentru militarii în termen.

23 de partide pe buletinul de vot

În ziua alegerilor, secţiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 şi 21.00. Biroul electoral poate prelungi timpul de votare cu cel mult două ore în cazul în care la o anumită secție de votare s-a format rând.

Pe buletinele de vot sunt regăsite 23 de partide electorale care se vor lupat pentru voturile alegătorilor. Pe alegeri.md puteți găsi mai multe informații despre candidați, despre secțiile de votare sau orice alte detalii.

Citeste si:
Tânăr din Republica Moldova, prins la Botoșani cu permis de...
Tânăr din Republica Moldova,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.