Numărul cazurilor de infectări zilnice cu Covid-19 sunt în creștere alarmantă în Grecia. După ce mai multe săptămâni la rând s-a înregistrat o scădere a cazurilor, acum numărul infectaților a explodat.

Creștere a noilor cazuri Covid-19 în Grecia

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.797 de noi cazuri de infectări, iar luni au fost confirmate 801. De curând, Grecia a anulat o mare parte a restricţiilor pentru călători şi a redeschis hotarele pentru sectorul turismului, eliminând chiar şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise.

Circa 38% din populaţia Greciei este complet imunizată contra coronavirus. Autoritățile grecești încearcă să motiveze prin diferite metode populația pentru a se vaccina, având drept obiectiv ca procentul celor vaccinați să ajungă la măcar 70% în toamnă.

Majoritatea infectărilor la tineri

Cele mai multe infectări s-au înregistra în rândul tinerilor, iar medicii vin cu un semnal de alarmă despre riscul unui nou val pandemic, de data aceasta cu varianta Delta. Grecia a pierdut miliarde de euro în luna noiembrie, atunci când țara s-a aflat în lockdown. Guvernul grec a declarat că nu va închide din nou economia doar pentru a nu pune în pericol o minoritate nevaccinată.

Retail jobs

Odată ce activitățile de noapte ale tinerilor au reveit la normal, aceștia se bucură din plin, iar drept rezultat, cazuril de infectare sunt în creștere, în special în rândul tinerilor.

"Începând cu 8 iulie, restaurantele, barurile, cluburile și locurile de divertisment vor funcționa numai cu clienți permanenți și în conformitate cu regulile legale privind capacitatea", a declarat ministrul adjunct, Nikos Hardalias.

Amenzi pentru cei ce sfidează regulile

Localurile care vor încălca aceste reguli vor fi pedepsiți cu amenzi grele, inclusiv suspendarea licențelor de funcționare, a spus Hardalias.

"Aceste măsuri de urgență urmăresc să limiteze răspândirea virusului la vârste mai mici, astfel încât să avem cu toții o vară mai liberă, dar, cel mai important, o vară sigură", a adăugat el.

Citeste si:
Plaje din Grecia pe care este interzis accesul turiștilor în...
Plaje din Grecia pe care este...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.