Numărul cazurilor de infectări zilnice cu Covid-19 sunt în creștere alarmantă în Grecia. După ce mai multe săptămâni la rând s-a înregistrat o scădere a cazurilor, acum numărul infectaților a explodat.

Creștere a noilor cazuri Covid-19 în Grecia

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.797 de noi cazuri de infectări, iar luni au fost confirmate 801. De curând, Grecia a anulat o mare parte a restricţiilor pentru călători şi a redeschis hotarele pentru sectorul turismului, eliminând chiar şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise.

Circa 38% din populaţia Greciei este complet imunizată contra coronavirus. Autoritățile grecești încearcă să motiveze prin diferite metode populația pentru a se vaccina, având drept obiectiv ca procentul celor vaccinați să ajungă la măcar 70% în toamnă.

Majoritatea infectărilor la tineri

Cele mai multe infectări s-au înregistra în rândul tinerilor, iar medicii vin cu un semnal de alarmă despre riscul unui nou val pandemic, de data aceasta cu varianta Delta. Grecia a pierdut miliarde de euro în luna noiembrie, atunci când țara s-a aflat în lockdown. Guvernul grec a declarat că nu va închide din nou economia doar pentru a nu pune în pericol o minoritate nevaccinată.

Odată ce activitățile de noapte ale tinerilor au reveit la normal, aceștia se bucură din plin, iar drept rezultat, cazuril de infectare sunt în creștere, în special în rândul tinerilor.

Citeste si:
STUDIU: Anticorpii COVID-19 durează cel puțin nouă luni după infectare
STUDIU: Anticorpii COVID-19...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

"Începând cu 8 iulie, restaurantele, barurile, cluburile și locurile de divertisment vor funcționa numai cu clienți permanenți și în conformitate cu regulile legale privind capacitatea", a declarat ministrul adjunct, Nikos Hardalias.

Amenzi pentru cei ce sfidează regulile

Localurile care vor încălca aceste reguli vor fi pedepsiți cu amenzi grele, inclusiv suspendarea licențelor de funcționare, a spus Hardalias.

"Aceste măsuri de urgență urmăresc să limiteze răspândirea virusului la vârste mai mici, astfel încât să avem cu toții o vară mai liberă, dar, cel mai important, o vară sigură", a adăugat el.

Citeste si:
Poziția României față de vaccinarea obligatorie anti-COVID-19
Mai multe țări din Europa...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.