India a raportat în ultimele 24 de ore, 34.703 de cazuri noi de COVID-19. Acest raport este cel mai scăzut bilanţ zilnic din ultimele patru luni.

34.703 cazuri noi de infectări cu COVID în India

Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 30,6 milioane în India, care ocupă locul al doilea pe plan mondial din acest punct de vedere, după Statele Unite.

Numărul infectărilor zilnice se află la cel mai scăzut nivel după data de 17 martie, când India a raportat 35.871 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară şi datelor publicate pe site-ul Universităţii Johns Hopkins.

Cifrele anunţate marţi reprezintă o scădere considerabilă în raport cu perioada de vârf a celui de-al doilea val al pandemiei, înregistrată în luna mai, când India raporta peste 400.000 de infectări în fiecare zi.

553 de decese din cauza COVID-19

Tot marţi, autorităţile indiene au raportat şi 553 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, în scădere faţă de cele 773 de decese raportate în ziua precedentă.

Retail jobs

Rata zilnică de pozitivare din India - care indică numărul de persoane testate pozitiv la 100 de teste efectuate - a fost de 2,11%, rămânând sub pragul de 3% pentru a 15-a zi consecutivă, a precizat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Cu o rată de pozitivare de 62%, câteva districte din statele federale aflate în nord-estul Indiei au devenit un nou motiv de îngrijorare în lupta împotriva pandemiei, a raportat postul NDTV.

5% din populaţia Indiei a fost vaccinată

Principala provocare cu care se confruntă India în prezent este vaccinarea populaţiei sale de 1,3 miliarde de locuitori, în contextul ameninţării reprezentate de o posibilă apariţie a celui de-al treilea val al pandemiei.

Autorităţile indiene realizează aproximativ 4 milioane de vaccinări în fiecare zi, mai puţin decât cele 8,6 milioane de vaccinări zilnice necesare pentru a inocula 60% din totalul populaţiei adulte din India până în luna decembrie.

Citeste si:
MApN: Trei spitale militare redeschid sectoare pentru pacienţii cu...
MApN: Trei spitale militare...

Până în prezent, doar 5% din populaţia Indiei a fost vaccinată cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.