Richard Donner, regizorul primului film din seria cinematografică "Superman" (1978), lungmetrajul "The Goonies" (1985) şi alte filme de succes, a murit la vârsta de 91 de ani.

Regizorul primului film din seria „Superman” a murit

Printre marile titluri semnate de Donner se numără "The Omen" (1976), "Lethal Weapon" (1987), cu Mel Gibson şi Danny Glover, "Scrooged" (1988) şi ultimul său film, "16 Blocks" (2016).

Richard Donner a realizat şi episoade ale unor seriale TV importante, precum "Get Smart", "Perry Mason", "Gilligan's Island" şi "The Twilight Zone". El a fost, de asemenea, producătorul filmelor "X-Men" şi "Free Willy".

Publicaţia The Hollywood Reporter l-a citat pe asistentul lui Donner pentru confirmarea decesului regizorului american, în timp ce Deadline precizează că soţia lui, Lauren Schuler Donner, nu a specificat cauza morţii cineastului.

A lucrat pentru armata SUA

"Richard Donner a avut cea mai mare şi rezonantă voce pe care şi-o poate imagina cineva", a comentat pe Twitter starul din "The Goonies", Sean Astin.

Retail jobs

La rândul său, Steven Spielberg, care a scris povestea pe care se bazează "The Goonies", a precizat într-un comunicat că Donner a avut "o atât de bună stăpânire a filmelor sale şi era atât de înzestrat pentru multe genuri.".

Născut în Bronx şi crescut în New York înainte de a se alătura New York University (NYU), Richard Donner a lucrat şi pentru armata Statelor Unite, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.