Cel mai bogat om al planetei, Jeff Bezos se pensionează. Acesta are deja în plan să călătorească spre stele, într-o capsulă construită de compania sa de rachete, Blue Origin după ce va fi la pensie. Conducerea companiei Amazon o va preda unui consilier de încredere, directorul Amazon Web Services, Andy Jassy.

Jeff Bezos se pensionează

Cel mai bogat om al planetei se va pensiona în curând. După 27 de ani de conducere a companiei Amazon, acesta cedează locul.

Pensionarul miliardar și-a pregătit și o listă cu lucruri pe care vrea să le facă după ce se va pensiona. Primul lucru în capul listei este un zbor în spațiu. În doar două săptămâni, Jeff Bezos va efectua un zbor spre stele, într-o capsulă construită de compania sa de rachete, Blue Origin.

În aventura sa îl va însoți fratele său, Mark Bezos. Acesta va fi primul zbor spațial uman al programului

Cine preia conducerea Amazon

Bezos s-a pregătit pentru a transmite scaunul de director al imperiului Amazon. Locul său va fi ocupat de un consilier de încredere, directorul Amazon Web Services, Andy Jassy.

Bezos are 57 de ani și încă are asprații mari pe care tinde să le îndeplinească. De asemenea, acesta are și o avere colosală. După ce a divorțat acum doi ani, Bezos și-a refăcut viața alături de o noua sa iubită, Lauren Sanchez, pe care o alintă la maxim.

Retail jobs

Cine este Jeff Bezos

Afaceristul a fondat compania Amazon în anul 1994, în garajul său din Seattle. A stat la cârma companiei timp de 27 de ani. În anul 2011, veniturile Amazon au ajuns la peste $17 mld.

În anul 2017, Bloomberg l-a desemnat drept cel mai bogat om al lumii cu 99 mld. dolari. Pe 5 iulie Bezos a renunțat oficial la funcția de CEO Amazon. Bezos mai deține The Washington Post și Blue Origin.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.