Două femei au murit îngheţate în Alpi, la o altitudine de peste 4.000 de metri, la graniţa dintre Italia şi Elveţia. Cele două erau împreună cu un bărbat, iar aceștia erau dați dispăruți.

Două femei au murit în Alpi

Un bărbat care se afla cu cele două femei a fost transportat sâmbătă seara la un spital din Elveţia. El suferea de hipotermie şi degerături.

Cei trei au urcat pe masivul Monte Rosa, în Alpii Pennini, cu cel mai înalt vârf Dufourspitze, aflat la peste de 4.630 metri
deasupra nivelului mării. Potrivit serviciilor de salvare, cei trei fuseseră daţi dispăruţi.

Echipele de salvare le-au căutat după lăsarea întunericului

Echipele de salvare i-au găsit pe vârful Piramida Vincent şi i-au transportat la o cabană. Salvatorii au încercat să resusciteze cele două femei la faţa locului.

Vremea extremă şi vânturile puternice au făcut operaţiunea mult mai dificilă şi un elicopter a reuşit să aterizeze abia după lăsarea întunericului, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iulie 2021 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.