Norvegia a adoptat o lege prin care influencerii și agențiile de marketing sunt obligați să menționeze pozele ce sunt editate. Legea a fost adoptată în Parlamentul norvegian cu 72 de voturi pro și 15 voturi contra și urmează să fie aprobată de regele Norvegiei înainte de a fi promulgată.

Lege pentru menționarea pozelor editate în social media

Norvegia a adoptat o lege prin care creatorii de conținut sunt obșigați să marcheze pozele retușate. Această decizie vine cu scopul de a încerca abordarea problemelor legate de imaginea corporală în societate, relatează The Hill.

Legea se atribuie influencerilor, agențiilor de marketing și oricărei publicități care folosesc până și cel mai mic retuș. Orice fotografie în care „forma, dimensiunea sau pielea unui corp a fost modificată prin retușare sau alte manipulări vizuale” trebuie să fie specificată ca fiind editată, spune legea.

Urmează ca legea să fie aprobată de regele Norvegiei

Totodată, influencerii și alte agenții care utilizează astfel de poze, trebuie să specifice dacă au vreun venit de pe urma postărilor respective. Legea a fost adoptată în Parlamentul norvegian cu 72 de voturi pentru și 15 voturi contra acestei legi.

Autoritățile susțin că editarea fotografiilor ar putea însemna „nesiguranță socială” sau „stimă de sine scăzută”. Oficialii norvegieni vizează să pună accent pe reprezentarea femeii în societate cu ajutorul acestei legi. Pentru ca legea să fie promulgată, trebuie să fie aprobată de regele Norvegiei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iulie 2021 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.