Norvegia a adoptat o lege prin care influencerii și agențiile de marketing sunt obligați să menționeze pozele ce sunt editate. Legea a fost adoptată în Parlamentul norvegian cu 72 de voturi pro și 15 voturi contra și urmează să fie aprobată de regele Norvegiei înainte de a fi promulgată.

Lege pentru menționarea pozelor editate în social media

Norvegia a adoptat o lege prin care creatorii de conținut sunt obșigați să marcheze pozele retușate. Această decizie vine cu scopul de a încerca abordarea problemelor legate de imaginea corporală în societate, relatează The Hill.

Legea se atribuie influencerilor, agențiilor de marketing și oricărei publicități care folosesc până și cel mai mic retuș. Orice fotografie în care „forma, dimensiunea sau pielea unui corp a fost modificată prin retușare sau alte manipulări vizuale” trebuie să fie specificată ca fiind editată, spune legea.

Urmează ca legea să fie aprobată de regele Norvegiei

Totodată, influencerii și alte agenții care utilizează astfel de poze, trebuie să specifice dacă au vreun venit de pe urma postărilor respective. Legea a fost adoptată în Parlamentul norvegian cu 72 de voturi pentru și 15 voturi contra acestei legi.

Autoritățile susțin că editarea fotografiilor ar putea însemna „nesiguranță socială” sau „stimă de sine scăzută”. Oficialii norvegieni vizează să pună accent pe reprezentarea femeii în societate cu ajutorul acestei legi. Pentru ca legea să fie promulgată, trebuie să fie aprobată de regele Norvegiei.

Citeste si:
Oana Zăvoranu, atac la adresa Loredanei Chivu: „Valoarea ta de...
Oana Zăvoranu, atac la adresa...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.