Din cauza creșterii numărului de infectări provocate de varianta Delta a coronavirusului, Franța se așteaptă la un al patrulea val de pandemie Covid-19 în această toamnă.

Franța se pregătește de un al patrulea val de COVID-19

Profesorul Jean-Francois Delfraissy este de părere că implementarea campaniei naţionale de vaccinare contra COVID-19 ar putea avea efecte pozitive a atenuarea celui de-al patrulea val al pandemiei. Experții medicali susțin că nou val al putea apărea în Franța în luna septembrie sau octombrie al acestui an.

„Cred că vom avea cel de-al patrulea val, dar acesta va fi mult mai moderat decât precedentele trei valuri, deoarece nivelul de vaccinare va fi diferit în comparaţie cu cele din timpul valurilor precedente”, a declarat Jean-Francois Delfraissy.

Au crescut numărul infectărilor cu varianta Delta

Epidemiologul francez Arnaud Fontanet, care consiliază şi el Guvernul francez în chestiuni ştiinţifice, a afirmat că se aşteaptă o posibilă creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în Franţa în septembrie - octombrie.

Retail jobs

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat că tulpina Delta reprezintă de acum 20% din totalul cazurilor de COVID-19 diagnosticate în Franţa. Noua variantă de tulpină se răspândește destul de rapid în lume, fapt ce a determinat mai multe țări să impună din nou restricţii în privinţa călătoriilor, potrivit Reuters.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2021 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.