Președintele rus, Vladimir Putin, s-a vaccinat în luna martie anti-Covid-19 cu vaccinul rusesc, Sputnik V. Liderul Rusiei a mărturisit că a avut reacții adverse după administrarea serului.

Vladimir Putin, reacții adverse după vaccin

Președintele Rusiei a dezvăluit recent că în luna martie s-a vaccinat cu serul Sputnik V. În momentul vaccinării, liderul rus a evitat să menționeze cu ce vaccin s-a imunizat. Putin susține că Sputnik V este cel mai bun vaccin, și, în plus, a menționat că toată armata a fost vaccinată cu serum rusesc.

„După prima doză nu am simțit nimic, doar o mică inflamare a brațului, după vreo patru ore. A doua doză am făcut-o la ora 12 AM, iar la ora 12 PM mi-am luat temperatura și aveam 37,2 C. Când m-am trezit, aveam 36,6. După câteva zile, mi-au analizat sângele și au găsit un nivel ridicat de anticorpi.”, a povestit președintele rus.

Vladimir Putin a mai spus că aproximativ 10% se îmbolnăvesc după ce se vaccinează, însă le trece foarte ușor. Acesta a menționat că apropiați de ai său s-au infectat de Covid-19, dar s-au vindecat rapid și nu a fost nevoie să ia medicamente puternice.

Președintele Rusiei îndeamnă populația țării să se vaccineze, însă nu îi forțează pe oameni.

„Nu sprijin vaccinarea obligatorie, îmi mențin punctul de vedere. Avem patru vaccinuri făcute cu tehnică de ultimă oră, sunt sigure și eficiente, așa că sper că ezitările unora dintre cetățenii noștri vor dispărea”, a mai spus Putin, îndemnându-i pe ruși să se vaccineze.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2021 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.