Autoritățile de la Atena au anunțat că vor oferi un card preplătit cu 150 de euro tinerilor pentru a-i motiva să se vaccineze anti-Covid-19.

Grecia, bonus financiar pentru a convinge tinerii să se vaccineze

Grecii consideră că vaccinarea tinerilor este mai importantă decât cea a adulților. Tinerii însă, nu sunt atât de dornici de a se vaccina ca cei maturi. Autoritățile încearcă să îi convingă se se imunizeze, deorece ei sunt grupul social cu cea mai ridicată mobilitate și predispoziție de a forma grupuri mari în timpul verii.

Cardurile vor fi acordate tinerilor cu vârsta între 18 și 25 de ani. Până în prezent, doar 18,2% din membrii acestui grup demografic sunt vaccinați anti-Covid până acum în Grecia, potrivit Ekathimerini.

Cardul preplătit, numit și „certificat de libertate”, va acoperi cheltuieli de călătorie și divertisment, bilete pentru deplasări cu feriboturi, rezervări la hotel, bilete pentru teatru și cinema și de intrare la spații arheologice și muzee.

Retail jobs

Motivație sau tentativă de mituire?

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis a vorbit în timpul unei ședinței de guvern despre cardul de libertate și impactul pe care l-a avut pandemia asupra vieții tinerilor.

„Aceasta este o datorie față de tineretul nostru, un cadou din recunoștință, mai ales înaintea verii. Este un 'mulțumim' pentru răbdarea și perseverența voastră. Însă în același timp este un stimulent să se vaccineze adresat în special tinerilor care, prin însăși natura lor, contribuie mai mult la mobilitate. Iar cu cât ei sunt mai protejați [împotriva virusului], cu atât mai mult vom limita transmiterea acestuia”, a spus premierul elen.

Cum pot obține cardul tinerii

Cei care vor să beneficieze de card, vor depune o cerere prin platforma guvernamentală gov.gr la o zi după ce se vaccinează cu prima doză a unui vaccin anti-Covid.

Citeste si:
Firea: „În România avem peste 5,5 milioane de tineri. La mulți ani,...
Gabriela Firea: „În România...

Opoziția de stânga au ripostat, declarând că această măsură este o tentativă de mituire a tinerilor.

„După ce a transformat viața tinerilor într-un iad anul trecut Mitsotakis încearcă acum să îi mituiască cu 150 de euro”, a declarat partidul condus de fostul premier Alexis Tsipras.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.