Un preot a fost arestat la Atena după ce a aruncat acid asupra a șapte episcopi ai Bisericii Ortodoxe Grecești. Atacul a avut loc miercuri după-amiază în timpul unei audieri disciplinare împotriva preotului de 36 de ani, potrivit poliției din Atena.

Trei episcopi sunt tratați în spital pentru arsuri, majortatea în zona feței. Un polițist, care a sărit în ajutorul episcopilor, a fost dus și el la spital.

Suspectul, un preot care risca să fie expulzat din biserică, a fost acuzat că este implicat în trafic de droguri, potrivit agenției de presă ANA, citată de BBC. Episcopii s-au întâlnit pentru a discuta despre excluderea lui din biserică, după ce ar fi fost prins cu 1,8 grame de cocaină în iunie 2018.

Preotul adusese o „sticlă mare cu lichid coroziv” la audierea de la Mănăstirea Petraki din centrul Atenei. Un paznic, care a reușit să-l prindă pe preot la poarta mănăstirii, a suferit și el arsuri și a fost dus la spital.

Ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias, a vizitat victimele la spital și a declarat că una dintre ele va fi transferată la secția de chirurgie plastică. Președintele grec Katerina Sakellaropoulou a condamnat atacul, în timp ce prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a vorbit cu șeful Bisericii grecești, arhiepiscopul Atenei Ieronymos II. Mitsotakis a spus că este „profund trist” și l-a asigurat pe episcop că „statul va oferi toată asistența medicală posibilă pentru recuperarea rapidă a victimelor”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.