Un pesticid destul de toxic a fost descoperit în această săptămână în componența a 7.000 de produse alimentare din Franța. Acestea ar conține oxid de etilenă.

S-a descoperit un pesticid toxic în alimente

Un pesticid toxic a fost descoperit în produse alimentare precum îngheţata, biscuiţi şi paste, în linia de magazine Carrefour din Franţa. Mai exact, este vorba despre oxidul de etilenă. Se presupune că 7.000 de produse alimentare ar conţine acest pesticid.

Oxidul de etilenă este o substanță cancerigenă care se regăseşte în multe materii prime alimentare precum brânzeturi, pâine, prăjituri, îngheţată. Pe lista neagră care ar conține această subtanță au fost adăugate peste 90 de produse, printre care și înghețata. Acest pesticid este interzis în Europa de 10 ani.

Cum poți afla dacă produsele tale conțin oxid de etilenă

În acest sens s-a pornit o anchetă europeană pentru a depista care dintre fabricanţii de materie primă sau importatori se face vinovat de utilizarea acestei subtanțe ucigașe în produsele alimentare.

Conform regulilor, produsele care sunt depistate că ar conține acest pesticid sunt retrase din magazine de la vânzare, însă multe dintre acestea sunt exportate în toate colţurile lumii și se pot găsi spre vânzare in special în reţelele de distribuţie franceze: Carrefour sau Auchan.

Cei care doresc să ştie dacă produsele din frigiderul lor conțin oxid de etilenă, pot verifica pe site-ul rappel.conso, unde toate produsele care conțin acest pesticid sunt contabilizate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.