Cercetătorii din Rusia susțin că au descoperit o nouă variantă de coronavirus. Aceasta a fost descoperită la Moscova. Specialiștii Institutului Gamaleya cred că această varinată este de vină pentru numărul mare de cazuri. În urmă cu 3 zile, Rusia a înregistrat 14.723 de noi cazuri COVID-19, dintre care jumătate au fost înregistrate la Moscova.

Nouă varinată de Covid-19, descoperită de cercetătorii ruși

Specialiștii din sistemul medical din Rusia au anunțat că ar fi descoperit o nouă variantă de Covid-19. Tulpina mutantă a fost identificată la Moscova și după primele cercetări, aceasta nu ar fi rezistentă la vaccinurile actuale, inclusiv Sptunik V, informează Daily Mail.

Cercetătorii încearcă acum să analizeze dacă vaccinurile actuale anti-Covid sunt eficiente împotriva tulpinei mutante „Moscova”. Specialiștii ruși nu au oferit nici un detaliu despre noua tulpină de coronavirus, însă susțin că vaccinurile ar trebui să fie eficiente în continuare.

Un nou focar la Moscova

Un focar de infectări cu Covid-19 a reapărut la Moscova, autoritățile raportând 7.704 de cazuri noi, cel mai mare număr de cazuri raportat într-o singură zi din 24 decembrie.

Retail jobs

Cercetătorii Institutului Gamaleya tind să creadă că noua variantă este motivul pentru numărul atât de mare de cazuri. Directorul adjunct al Institutului Gamaleya Denis Logunov a declarat pentru agenția de presă TASS că va monitoriza situația din Moscova.

Primarul Moscovei le-a sugerat locuitorilor din capitala Rusiei să opteze pentru o vacanță săptămâna viitoare, astfel încât să contribuie la stoparea răspândirii virusului. Odată cu creșterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, restaurantele, barurile și alte localuri din oraș ar putea să nu mai activeze după ora 23:00, cel puțin până pe 20 iunie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.