Prinţesa Amalia a renunţat la dreptul de a primi alocaţia anuală de 1,6 milioane de euro. Banii ar fi trebuit să îi primească din luna decembrie, când urmează să împlinească vârsta de 18 ani.

Amalia, prințesa de Orania, este cea mai mare fiică a regelui Willem-Alexander. Ea a absolvit liceul pe 10 iunie, iar cu această ocazie, familia regală a marcat ziua prin agățarea ghiozdanului ei alături de steagul olandez la Palatul Huis ten Bosch.

Prințesa a anunțat că intenționează să își ia un an sabatic începând din toamna lui 2021 până în primăvara lui 2022 înainte de a începe facultatea.

Potrivit publicației olandeze NOS, în jur de 300.000 de euro din sumă ar fi sub formă de venit în timp ce diferența ar fi alocată pentru „cheltuieli personale și materiale”.

Însă vineri prințesa l-a informat printr-o scrisoare pe premierul olandez Mark Rutte că va renunța la dreptul la alocație în perioada în care va urma studiile universitare.

Prințesa de Orania a scris că nu se simte confortabil să primească suma „din moment ce nu am făcut nimic în schimb pentru ei și în timp ce alți studenți au dificultăți mult mai mari, în special în această perioadă a coronavirusului”, relatează Insider.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.