Jumătate din populaţia adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19, a anunţat joi Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

„În Europa, mai mult de 50% din populaţia adultă a primit cel puţin o doză de vaccin”, a declarat ea într-o conferinţă de presă. Aproximativ 450 de milioane de oameni trăiesc în Uniunea Europeană.

„Chiar mai mult decât atât, până astăzi, 100 de milioane de europeni au fost vaccinaţi cu schemă completă”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Cele mai multe dintre vaccinurile dezvoltate împotriva COVID-19 necesită administrare în două doze, pentru a asigura o imunitate sporită în faţa noului coronavirus.

Potrivit Ursulei von der Leyen, aproximativ 350 de milioane de doze din cele 700 de milioane de doze produse în UE au fost exportate în peste 90 de ţări.

Însă o marte parte din acele doze au ajuns într-un număr mic de ţări. UE a autorizat un export de 100 de milioane de doze doar către Japonia, de exemplu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2021 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.