Astăzi, prinţul Philip ar fi împlinit vârsta de 100 de ani. Acesta a decedat în luna aprilie în acest an, la Castelul Windsor, la doar câteva luni înainte de împlinirea centenarului. Regina va marca acest moment plantând un trandafir.

Prințul Philip ar fi împlinit astăzi 100 de ani

Până la decesul prințului, Palatul Buckingham se gândea la o aniversare fastuoasă pentru ziua de naștere a prințului Philip. Comentatorul regal de la Sky News, Alastair Bruce, a declarat însă că prinţul avea alte idei: „Ducele de Edinburgh nu a fost niciodată foarte interesat de zilele de naştere”.

Prințul Philip s-a stins din viață pe 9 aprilie 2021. Ducele de Edinburgh suferea de o afecțiune cardiacă.

Istoria Prințului Philip

Prinţul Philip a condus timp de 7 decenii şi a devenit cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii. Alteța Sa Regală s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu şi a fost fiul prinţului Andrei al Greciei şi al soţiei sale, prinţesa Alice.

Tatăl său era fiul mai mic al regelui George I al Greciei. Când s-a născut prințul Philip, tronul aparţinea fratelui tatălui său, regele Constantin I, dar în anul 1922, în urma unei revoluții, acesta a fost obligat să abdice.

Retail jobs

Tatăl lui Philip împreună cu cu soţia, fiul lor şi cele patru fiice au fugit ăn exil. Familia lor s-a stabilit la Paris.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.