Un farmacist din statul Wisconsin, SUA, a încercat să distrugă sute de doze de vaccin anti-COVID19 produs de compania Moderna. Acesta a fost declarat vinovat și a fost condamnat la trei ani de închisoare.

A încercat să distrugă dozele de vaccin Moderna

Steven R. Brandenburg, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare și totodată, obligat să achite plata despăgubirilor pentru spitalul în care lucra, suma de 83.800 dolari.

Bărbatul a declarat în fața instanței că se consideră vinovat pentru tentativa de a distruge dozele de vaccin, neluând în considerare riscul ca o altă persoană să se afle în pericol de moarte sau de vătămare corporală.

Motivul gestului său necugetat

Bărbatul a scos în mod intenționat o cutie cu dozele de vaccin din frigiderul în care erau depozitate acestea, în cursul nopţii când se efectuau schimbări de tură în spitalul în care el lucra. Incidentul a avut loc în luna decembrie anul trecut.

Brandenburg era destul de sceptic în legătură cu eficacitatea serului contra virusului, în special asupra vaccinului produs de compania Moderna. Colegii săi de muncă știau despre părerea lui, deoarece bărbatul le tot spunea acest șucru în ultimii doi ani.

Citeste si:
Valeriu Gheorghiță: Zeci de mii de doze AstraZeneca expiră peste 10...
Valeriu Gheorghiță: Zeci de...

Vaccinul Moderna trebuie depozitat și expediat congelat, dar nu necesită temperaturi ultra-reci și poate fi depozitat timp de 30 de zile în frigidere cu temperatură standard, potrivit Reuters.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.