Franţa trimite o „soră mai mică" a Statuii Libertăţii către Statele Unite. Statuia de bronz, cu o înălţime de 2-3 metri, urmează să fie adusă în capitala SUA, Washington, şi amplasată în grădina reşedinţei ambasadorului francez.

Călătoria sa a început luni. Până atunci, statuia s-a aflat în faţa Muzeului de Arte şi Meserii din Paris.

Primarul arondismentului 4 din Paris, Ariel Weil, a urat "drum bun" statuii şi a transmis pe Twitter că acesta este un "semn reînnoit de prietenie" cu SUA.

Statuia Libertăţii originală se află în portul New York, pe Liberty Island, şi este considerată un simbol al libertăţii. Sculptorul care a făurit-o este Frederic Auguste Bartholdi, iar Gustave Eiffel, cel care a construit, câţiva ani mai târziu, celebrul turn din Paris care îi poartă numele, a creat armătura statuii.

Franţa a oferit statuia SUA în 1876, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la independenţa acestora faţă de Marea Britanie.

Există şi alte mini versiuni ale faimoasei statui la Paris, spre exemplu pe Ile aux Cygnes, în mijlocul Senei.

"Sora mai mică" va fi expusă pe Ellis Island pentru celebrarea Zilei Independenţei, pe 4 iulie, iar ulterior va călători spre Washington.

Pentru a ajunge în SUA, ea va fi transportată în oraşul portuar Le Havre, apoi va traversa oceanul la bordul unei nave, informează AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.