O turmă de elefanţi a pornit într-un periplu de câteva sute de kilometri în sud-vestul Chinei, traversând oraşe şi autostrăzi şi distrugând mai multe recolte agricole.

Cele 15 pahiderme, printre care se aflau şi trei pui, au părăsit rezervaţia Xishuangbanna, o regiune aflată la frontiera cu Laos şi Birmania, la mijlocul lunii aprilie, îndreptându-se spre nord şi parcurgând o distanţă de circa 500 kilometri, a raportat televiziunea chineză.

Marți, turma se afla la doar 20 kilometri de metropola Kunming, capitala provinciei Yunnan, care are o populaţie de câteva milioane de locuitori.

Televiziunea naţională chineză a difuzat imagini cu animalele traversând oraşe pe timpul nopţii, staţionând pe drumuri importante sau devalizând culturi de porumb. Peregrinarea lor a fost monitorizată îndeaproape de către locuitori şi autorităţi, echipate cu drone pentru a evita orice risc pentru populaţie.

Săptămâna trecută, elefanţii au golit un rezervor de apă şi rezervele de cereale ale unei ferme, a precizat televiziunea chineză, care estimează daunele de la începutul periplului lor la aproximativ 6,8 milioane de yuani (870.000 de euro), cu 56 de hectare de culturi distruse.

Retail jobs

În încercarea de a-i ţine sub control, autorităţile chineze încearcă să ademenească elefanţii cu alimente şi să blocheze drumurile cu ajutorul unor camioane.

Zoologii nu înţeleg motivul care a determinat turma să îşi părăsească rezervaţia şi să străbată o distanţă atât de mare.

În ultimii ani, elefanţii tind să se apropie de sate, în contextul în care plantele pe care le consumă de obicei sunt înlocuite cu specii care nu fac parte din dieta lor.

Elefanţii sălbatici sunt protejaţi în China, având o populaţie estimată în prezent la 300 de exemplare, în creştere faţă de cele mai puţin de 200 de exemplare din anii '80. Elefanţii din această ţară trăiesc exclusiv în regiunea turistică şi tropicală Xishuangbanna, informează AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.