Belarus a interzis cetățenilor săi să părăsească teritoriul țării pe cale terestră. Totuși, cei care dețin un permis de ședere permanent într-o țară străină sunt considerați o excepție, în timp ce opoziţia denunţă o ''încălcare absolută'' a legii.

Cetățenii din Belarus nu au voie să părăsească țara

Într-un mesaj postat marţi pe Telegram, serviciul de poliţie de frontieră din Belarus a indicat că doar ''cetăţenii care deţin un document care confirmă autorizarea de şedere permanentă într-un stat străin'' au dreptul să părăsească Belarusul, adăugând că ''un permis de şedere temporară (...) nu constituie un motiv pentru a călători în străinătate''.

Belarusul a impus restricţii privind călătoriile în străinătate în decembrie 2020, oficial în cadrul pandemiei de coronavirus. În orice caz, părăsirea ţării pe cale rutieră este posibilă cel mult o dată la şase luni, informează Agerpres.

COVID-19 în Belarus

De la începutul pandemiei, Belarus a întregistrat circa 395.075 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care doar 2.861 de decese. La moment, doar 2,9% din populația țării este vaccinată complet, urmând ca alți 438.620 de cetățeni să fie imunizați cu a doua doză de vaccin anti-Covid.

Restricțiile privind purtarea măștii de protecție încă sunt valabile. Chiar dacă Belarus este țara care a reacționat destul de târziu la pandemie, aceasta înregistrează un număr minim de decese.

Citeste si:
Bulgaria renunță la obligativitatea purtării măștilor în unele...
Bulgaria renunță la...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.