Belarus a interzis cetățenilor săi să părăsească teritoriul țării pe cale terestră. Totuși, cei care dețin un permis de ședere permanent într-o țară străină sunt considerați o excepție, în timp ce opoziţia denunţă o ''încălcare absolută'' a legii.

Cetățenii din Belarus nu au voie să părăsească țara

Într-un mesaj postat marţi pe Telegram, serviciul de poliţie de frontieră din Belarus a indicat că doar ''cetăţenii care deţin un document care confirmă autorizarea de şedere permanentă într-un stat străin'' au dreptul să părăsească Belarusul, adăugând că ''un permis de şedere temporară (...) nu constituie un motiv pentru a călători în străinătate''.

Belarusul a impus restricţii privind călătoriile în străinătate în decembrie 2020, oficial în cadrul pandemiei de coronavirus. În orice caz, părăsirea ţării pe cale rutieră este posibilă cel mult o dată la şase luni, informează Agerpres.

COVID-19 în Belarus

De la începutul pandemiei, Belarus a întregistrat circa 395.075 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care doar 2.861 de decese. La moment, doar 2,9% din populația țării este vaccinată complet, urmând ca alți 438.620 de cetățeni să fie imunizați cu a doua doză de vaccin anti-Covid.

Restricțiile privind purtarea măștii de protecție încă sunt valabile. Chiar dacă Belarus este țara care a reacționat destul de târziu la pandemie, aceasta înregistrează un număr minim de decese.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.