Grecia este o țară preponderent turistică, iar în timpul pandemiei, economia sa a avut de suferit din cauza restricțiilor. Recent, însă, au fost anunțate mai multe măsuri de relaxare, printre care și pentru sectorul turismului. Pentru vizitatorii ce își doresc să ajungă în Mykonos, va fi nevoie doar de certificatul de vaccinare sau testul PCR negativ.

Se redeschide insula Mykonos: condițiile de călătorie

Una dintre cele mai aglomerate insule din Grecia, Mykonos, se redeschide pentru turiști. În acest moment cluburile sunt închise, însă sesiunile de stat pe plajă și admirat valurile mării nu le-a anulat nimeni.

Pandemia a afectat mult activitatea și localurile de pe insulă. Însă odată cu relaxarea restricțiilor, patronii de pe insulă au început să lucreze la amenajarea locațiilor pentru a întâmpina primii clienți. Primarul Konstantinos Koukas este încântat de aceste vești pozitive și estimează un număr generos de turiști ce vor sosi pe insulă.

„Locuitorii insulei au fost șocați să-și vadă insula doar cu un număr mic de turiști comparativ cu cel cu care erau ei obișnuiț. Totuși în acest an toate estimările arată că numărul de sosiri s-ar putea dubla comparativ cu cele din 2020”, spune Konstantinos Koukas primarul din Mykonos.

Situația actuală în Mykonos

Autoritățile anunță că 50% din populația prezentă pe insulă este vaccinată cel puțin cu prima doză. În primăvară, Grecia a devenit a doua țară din Uniunea Europeană, după Croația, care primește cetățeni americani fără ca aceștia să fie puși în carantină.

Insula Mykonos este una dintre cele mai vizitate și dorite destinații turistice. Locul exotic, peisajele fascinante și stilul tradițional grecesc sunt o atracție nemaipomenită pentru doritorii de a experimenta și de a vizita culturi noi.

Citeste si:
Turiști amendați după ce au luat nisip și scoici de pe plajele din...
Zeci de turiști au fost...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.