Grecia este o țară preponderent turistică, iar în timpul pandemiei, economia sa a avut de suferit din cauza restricțiilor. Recent, însă, au fost anunțate mai multe măsuri de relaxare, printre care și pentru sectorul turismului. Pentru vizitatorii ce își doresc să ajungă în Mykonos, va fi nevoie doar de certificatul de vaccinare sau testul PCR negativ.

Se redeschide insula Mykonos: condițiile de călătorie

Una dintre cele mai aglomerate insule din Grecia, Mykonos, se redeschide pentru turiști. În acest moment cluburile sunt închise, însă sesiunile de stat pe plajă și admirat valurile mării nu le-a anulat nimeni.

Pandemia a afectat mult activitatea și localurile de pe insulă. Însă odată cu relaxarea restricțiilor, patronii de pe insulă au început să lucreze la amenajarea locațiilor pentru a întâmpina primii clienți. Primarul Konstantinos Koukas este încântat de aceste vești pozitive și estimează un număr generos de turiști ce vor sosi pe insulă.

„Locuitorii insulei au fost șocați să-și vadă insula doar cu un număr mic de turiști comparativ cu cel cu care erau ei obișnuiț. Totuși în acest an toate estimările arată că numărul de sosiri s-ar putea dubla comparativ cu cele din 2020”, spune Konstantinos Koukas primarul din Mykonos.

Retail jobs

Situația actuală în Mykonos

Autoritățile anunță că 50% din populația prezentă pe insulă este vaccinată cel puțin cu prima doză. În primăvară, Grecia a devenit a doua țară din Uniunea Europeană, după Croația, care primește cetățeni americani fără ca aceștia să fie puși în carantină.

Insula Mykonos este una dintre cele mai vizitate și dorite destinații turistice. Locul exotic, peisajele fascinante și stilul tradițional grecesc sunt o atracție nemaipomenită pentru doritorii de a experimenta și de a vizita culturi noi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.