Primul caz de infectare a unui om cu tulpina H10N3 a gripei aviare a fost înregistrat în China, la un bărbat în vârstă de 41 de ani din provincia Jiangsu.

Bărbat din China, infectat cu tulpina H10N3 a gripei aviare

După ce bărbatul a făcut febră și avea mai multe simptome, acesta a fost internat în spital în data de 28 mai. Acesta a fost confirmat infectat cu gripă aviară, H10N3, însă nu au fost oferite amănunte cum anume s-a infectat.

Între timp, bărbatul se află în stare stabilă și este gata pentru a fi externat. Ultimele investigații au arătat că nu are alte infecții.

Gripa aviară în lume

H10N3 este o tulpină slab patogenă a virusului gripei aviare, iar riscul de răspândire pe scară largă este foarte scăzut. Gripa aviară este prezentă în China și afectează oamenii, în special lucrătorii de la fermele de păsări.

Ultimele cazuri de infectări ale oamenilor cu gripa aviară s-au înregistrat în anii 2016-2017, când tulpina H7N9 a omorât aproximativ 300 de oameni.

Comisia Națională de Sănătate din China susține că acesta este primul caz de gripă aviară la om cu tulpina H10N3, informează Reuters.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.