Primul caz de infectare a unui om cu tulpina H10N3 a gripei aviare a fost înregistrat în China, la un bărbat în vârstă de 41 de ani din provincia Jiangsu.

Bărbat din China, infectat cu tulpina H10N3 a gripei aviare

După ce bărbatul a făcut febră și avea mai multe simptome, acesta a fost internat în spital în data de 28 mai. Acesta a fost confirmat infectat cu gripă aviară, H10N3, însă nu au fost oferite amănunte cum anume s-a infectat.

Între timp, bărbatul se află în stare stabilă și este gata pentru a fi externat. Ultimele investigații au arătat că nu are alte infecții.

Gripa aviară în lume

H10N3 este o tulpină slab patogenă a virusului gripei aviare, iar riscul de răspândire pe scară largă este foarte scăzut. Gripa aviară este prezentă în China și afectează oamenii, în special lucrătorii de la fermele de păsări.

Ultimele cazuri de infectări ale oamenilor cu gripa aviară s-au înregistrat în anii 2016-2017, când tulpina H7N9 a omorât aproximativ 300 de oameni.

Citeste si:
Datorie de un miliard de dolari a unui mic stat din Europa către China
Datorie de un miliard de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Comisia Națională de Sănătate din China susține că acesta este primul caz de gripă aviară la om cu tulpina H10N3, informează Reuters.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.