Papa Francisc a uimit lumea printr-un gest impresionant. Acesta a sărutat tatuajul unei supraviețuitoare de la Auschwitz.

Lidia Maksymowicz în vârstă de 81 de ani, originară din Belarus, şi-a suflecat mâneca pentru a-i arăta episcopului Romei cum erau marcați deținuții de către naziști. Femeia avea tatuat pe mână un număr, „70072”, ce îi aduce mereu aminte de clipele cumplite prin care a trecut.

Gestul Papei a uimit pe toată lumea. Acesta s-a aplecat și a sărutat tatuajul femeii, apoi a îmbrățisat-o.

Bătrâna a fost închisă de la vârsta de trei ani, fiind una dintre victimele celui cunoscut drept ”Îngerul Morţii”.

Femeia a venit în Italia pentru a prezenta un documentar despre viaţa ei și ororile prin care a trecut, informează stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.