Tragicul accident auto care a dus-o din această lume pe prințesa Diana, în 1997, a zguduit întreaga planetă. În timp ce zvonurile privind ambuteiajul făceau înconjurul lumii, martorii oculari se înghesuiau în fața camerelor de luat vederi ale jurnaliștilor pentru a împărtăși detalii despre eveniment.

Într-una dintre primele relatări detaliate în urma accidentului, medicul francez Frederic Mailliez a declarat pentru Times of London că a început să o trateze pe prințesă, fără să-și dea seama la momentul respectiv că era în prezența regalității. În timp ce Diana se străduia să respire, printre câteva strigătele de durere, repeta câteva cuvinte prin care spunea cât de tare o doare, până și-a pierdut cunoștință. Alte rapoarte din acea vreme susțineau în mod special că ar fi strigat: „Doamne, lasă-mă în pace”. Ulterior, au început să circule teorii ale conspirației despre familia regală.

Povești noi au continuat să apară ani mai târziu. La două decenii după trecerea sa în neființă, în 2017, pompierul francez Xavier Gourmelon a declarat pentru The Sun că echipa lui a fost prima care a ajuns la locul accidentului. El a stat lângă Lady Di în timp ce era scoasă din mașină, aceasta nefiind recunoscută. Înainte ca aceasta să fie dusă la spital, din automobil s-ar fi auzit: „Doamne, ce s-a întâmplat?”. El a păstrat această experiență secretă atâția ani, mai exact până la părăsirea domeniului, deoarece pompierii francezi nu au voie să dea detalii în presă, conform rd.com.

Retail jobs

Amănunte despre accident

În 31 august 1997, Diana a murit într-un accident de mașină în tunelul Pont de l'Alma din Paris, împreună cu Dodi Al-Fayed și cu șeful securității de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul. Cel din urmă avea misiunea de a conduce mașina Mercedes-Benz închiriată, prin Paris, pentru a se feri de paparazzi. Automobilul s-a ciocnit de cel de-al treisprezecelea stâlp al tunelului. Niciunul dintre cei patru pasageri nu avea centura de siguranță. Henri Paul a apăsat pedala de accelerație pentru a scăpa de presă, iar când a ajuns în tunel, acesta, care conducea cu o viteză estimată la 200 km/h, într-o zonă cu viteză maximă de 50 km/h, a pierdut controlul volanului. Mercedesul a ricoșat într-un zid și s-a zdrobit de pilonii care susțineau partea superioară a tunelului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Mai 2021 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.