Arbitrii de linie vor fi înlocuiţi la ediţia 2021 a turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului, cu tehnologia video pe toate terenurile de la baza Flushing Meadows din New York.

Tehnologia Hawk-Eye a fost utilizată şi anul trecut la US Open, cu excepţia arenelor Arthur Ashe şi Louis Armstrong. Tehnologia video a fost prezentă în acest an şi la Australian Open, decizia fiind apreciată de jucători.

USTA a precizat într-un comunicat că şapte din cele nouă turnee ATP şi WTA programate în SUA vor utiliza tehnologie hawk-eye în locul arbitrilor de linie începând din acest an.

Anul trecut, un incident a declanşat începerea utilizării la scară largă a tehnologiei video, după ce Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open, în meciul său din optimi de pe arena Arthur Ashe, când a lovit din greşeală o arbitră de linie. El şi-a manifestat frustrarea lovind neglijent mingea după pierderea unui punct în partida sa cu spaniolul Pablo Carreno Busta, informează AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.