Până în prezent au fost recuperate cadavrele a 37 de persoane, aflate la bordul unui barje care s-a scufundat în largul metropolei Mumbai, după ce ciclonul Tauktae a lovit coastele vestice ale ţării, unde a făcut alte 81 de victime.

Barja, deţinută de compania de stat Oil and Natural Gas Corporation (ONGC), transporta 261 de persoane când s-a scufundat în zona unui zăcământ petrolier din larg luni seara.

Marina a reuşit să salveze 186 de persoane şi a găsit alte 15 cadavre în timpul operaţiunilor desfăşurate peste noapte, crescând bilanţul tragediei petrecute pe mare la 37, a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al marinei, Vivek Madhwal.

Treizeci şi opt de persoane sunt încă date dispărute, însă numărul de morţi urmează probabil să crească pe măsură ce speranţele de a găsi supravieţuitori au început să se diminueze, odată ce operaţiunile de salvare au intrat în a patra zi.

Tauktae, cel mai puternic ciclon care a lovit regiunea de două decenii, a atins uscatul în statul Gujarat luni seara, însoţit de viteze ale vântului de până la 200 de kilometri pe oră.

Retail jobs

Bilanţul deceselor în alte incidente cauzate de ciclon - în special prăbuşiri de case sau copaci pe coastele Indiei - ajunsese joi la 81.

Cincizeci şi trei de persoane şi-au pierdut viaţa în Gujarat, 18 în Maharashtra, iar alte zece în Goa, Karnataka şi Kerala, au declarat responsabilii pentru gestionarea dezastrelor din aceste state.

Din cauza ciclonului, în Gujarat, circa 16.500 de case au fost avariate, peste 200.000 de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească casele, iar milioane au rămas fără curent electric, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Mai 2021 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.