Actorul american Billy Porter, cunoscut pentru rolul principal interpretat în serialul de televiziune ''Pose'', a dezvăluit miercuri că a contractat HIV, adăugând că are o stare bună de sănătate şi că nu îi este ruşine de acest diagnostic îndelung stigmatizat, informează Thomson Reuters Foundation.

Billy Porter, care a câştigat un trofeu Primetime Emmy şi a fost nominalizat de două ori la Globurile de Aur pentru interpretarea personajului Pray Tell, un maestru de ceremonii seropozitiv în serialul de succes ''Pose'', despre cultura LGBT+ şi evenimentele travesti din New York , a spus că a contractat HIV în 2007 şi că s-a simţit eliberat după ce i-a mărturisit acest lucru mamei sale.

''Sunt mai sănătos decât am fost vreodată. Aşa că e timpul să lăsăm totul deoparte şi să spunem o poveste diferită. Nu mai există stigmat - să terminăm cu treaba asta'', a declarat actorul american, în vârstă de 51 de ani, pentru revista The Hollywood Reporter.

''Sunt mult mai mult decât un simplu caz de diagnostic. Şi dacă nu vreţi să lucraţi cu mine din cauza condiţiei mele, nu sunteţi demni de mine'', a mai spus starul american.

Retail jobs

Potrivit activiştilor, dezvăluirile celebrităţilor pot contribui la înlăturarea stigmatului cu care se confruntă persoanele infectate cu HIV. Fostul jucător de rugby galez Gareth Thomas, precum şi Jonathan van Ness, vedeta emisiunii pe teme de frumuseţe ''Queer Eye'', difuzată de Netflix, au dezvăluit în 2019 că trăiesc cu HIV. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.