Grupul italian de lux Valentino a anunţat joi că nu va mai folosi blănuri naturale în colecţiile sale, începând de anul viitor.

Această companie din industria modei, deţinută de grupul de investiţii Mayhoola, din Quatar, păşeşte pe urmele multor altor branduri care au renunţat deja la blănurile naturale în ultimii ani, printre care Prada, Versace, Gucci şi Armani, în contextul unei sensibilităţi crescute a clienţilor faţă de drepturile animalelor şi faţă de problemele de mediu.

Ultima colecţie Valentino care va include blănuri naturale va fi cea pentru sezonul toamnă-iarnă 2021-2022, a precizat compania italiană.

Directorul executiv al casei Valentino, Jacopo Venturini, care s-a alăturat grupului italian anul trecut, când industria bunurilor de lux a fost grav afectată de pandemia de COVID-19, a decis totodată să nu mai realizeze colecţii pentru brandul mai nou al companiei, REDValentino, potrivit Agerpres.

Retail jobs

„Concentrarea pe un brand unic va sprijini mai bine o creştere mai organică a casei de modă'', a precizat într-un comunicat Jacopo Venturini, care a lucrat în trecut pentru brandul Gucci.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Mai 2021 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.