Patriarhul Rusiei, Kiril, le cere tuturor femeilor să nu mai recurgă la avort, ci să nască copiii și să îi dea Bisericii.

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare", a afirmat episcopul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

Prin această propunere, patriarhul vrea să contribuie la atenuarea problemei demografice a celei mai mari țări din lume.

„Suntem o țară mare și trebuie să devenim mai mare”, a spus Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

Iar o soluție pentru această problemă este de a renunța la avorturi, susține acesta. În 2020, populația Rusiei a scăzut cu o jumătate de milion, majoritatea deceselor fiind din cauza coronavirusului.

În 2016, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a semnat o petiție prin care solicita interzicerea legală a avortului.

Citeste si:
Motanul rus Ahile a prognozat victoria Italiei
Motanul rus Ahile a prognozat...

În petiție să preciza faptul că semnatarii „cer modificări legislative” pentru a interzice avorturile „chirurgicale” și „induse de medicamente” și pilula de a doua zi. Kirill a clasificat avorturile cu câteva luni înainte de petiție drept „o adevărată catastrofă națională care ia viața a peste 1 milion de concetățeni în fiecare an”, potrivit antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.