Patriarhul Rusiei, Kiril, le cere tuturor femeilor să nu mai recurgă la avort, ci să nască copiii și să îi dea Bisericii.

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare", a afirmat episcopul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

Prin această propunere, patriarhul vrea să contribuie la atenuarea problemei demografice a celei mai mari țări din lume.

„Suntem o țară mare și trebuie să devenim mai mare”, a spus Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

Iar o soluție pentru această problemă este de a renunța la avorturi, susține acesta. În 2020, populația Rusiei a scăzut cu o jumătate de milion, majoritatea deceselor fiind din cauza coronavirusului.

În 2016, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a semnat o petiție prin care solicita interzicerea legală a avortului.

În petiție să preciza faptul că semnatarii „cer modificări legislative” pentru a interzice avorturile „chirurgicale” și „induse de medicamente” și pilula de a doua zi. Kirill a clasificat avorturile cu câteva luni înainte de petiție drept „o adevărată catastrofă națională care ia viața a peste 1 milion de concetățeni în fiecare an”, potrivit antena3.ro.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.