Agenţia pentru sănătate din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite a anunțat că varianta care stă la originea exploziei numărului de cazuri de Covid-19 din India a fost detectată în zeci de alte ţări din întreaga lume.

Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în secvenţe de genom descărcate în baza de date GISAID „provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS", afirmă OMS, adăugând că a primit „notificări privind detectarea în alte cinci ţări".

În afară de India, în Marea Britanie a fost detectat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617.

Această variantă a fost descrisă săptămâna aceasta de OMS drept „îngrijorătoare" şi reprezintă unul dintre motivele - însă nu singurul - care explică explozia pandemiei din India şi cel mai grav focar al pandemiei din lume în prezent.

B.1.617 s-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, fie pentru că sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri.

În ceea ce priveşte varianta apărută în India, aceasta a fost adăugată pe listă deoarece este mai contagioasă.

Potrivit statisticilor oficiale, circa 4.000 de persoane mor în prezent zilnic din cauza COVID-19 în India, unde numărul total al deceselor asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei este de aproape 250.000, anunță Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.