Defilările de modă se reiau la Paris începând cu luna iulie, odată cu relaxarea restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea pandemiei de coronavirus care permit reluarea prezentărilor de modă cu public, a anunţat marţi o federaţie din industria modei.

Haute Couture Week, un eveniment care se desfăşoară anual, va avea loc în perioada 5-8 iulie, iar casele de modă vor avea permisiunea de a organiza spectacole şi prezentări live, potrivit unui comunicat difuzat marţi de organizaţia din industria modei ''Federation de la Haute Couture et de la Mode''.

În funcţie de evoluţia pandemiei, spectacolele cu prezenţă fizică se vor putea desfăşura cu spectatori în conformitate cu reglementările guvernamentale referitoare la evenimente publice, se mai precizează în comunicat. În Paris, nu a mai avut loc niciun spectacol important de modă live din septembrie 2020, când câteva branduri din industrie, printre care Dior şi Chanel, au organizat câteva prezentări cu public, dar cu un număr limitat de invitaţi.

Autorităţile franceze au început relaxarea interdicţiilor de circulaţie şi a altor măsuri după terminarea celui de-al treilea lockdown în aprilie şi înaintea unei planificate reluări integrale a activităţilor economice din luna iulie. În ultimele luni, brandurile din industria modei şi-au prezentat noile colecţii în spectacole exclusiv online şi au experimentat cu alte modalităţi de a-şi face cunoscute creaţiile precum scurte filme sau prezentări individuale.

Retail jobs

Federaţia a mai precizat că platforma sa online dedicată Haute Couture (https://hautecouture.fhcm.paris/fr) va putea fi accesată pentru show-uri exclusiv digitale şi va retransmite totodată spectacolele cu prezenţă fizică.

În cadrul săptămânii Haute Couture, un club select de designeri prezintă creaţii unice, handmade, spre deosebire de spectacolele dedicate colecţiilor pret-a-porter, când casele de modă îşi etalează piesele destinate producţiei de masă. Înaintea pandemiei, săptămânile dedicate modei organizate în Paris generau anual venituri de circa 1,2 miliarde de euro pentru economia locală, potrivit estimărilor federaţiei, care reuneşte case de modă ce activează în domeniul haute couture, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Mai 2021 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.