Sally Buzbee, o jurnalistă cu experienţă în cadrul agenţiei americane de ştiri Associated Press, a fost numită redactor-şef al Washington Post, fiind pentru prima dată când o femeie ocupă această funcţie în cadrul prestigiosului cotidian din capitala federală a Statelor Unite.

În vârstă de 55 de ani, ziarista a fost până în prezent redactor-şef şi vice-preşedinte al Associated Press (AP), unde şi-a început cariera în 1988. A condus biroul AP din Washington în perioada 2010-2016, relatând despre alegerile prezidenţiale din 2012 şi 2016.

Buzbee va prelua luna viitoare conducerea unei redacţii de o mie de persoane, a precizat directorul executiv al Washington Post, Fred Ryan, citat de publicaţia achiziţionată de fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Jurnalista îi succedă lui Martin Baron, numit în 2013, care şi-a anunţat în ianuarie ieşirea la pensie.

Sally Buzbee este prima femeie numită în fruntea redacţiei Washington Post de la înfiinţarea publicaţiei, în 1877. Printre predecesorii săi se numără Ben Bradlee, devenit celebru odată cu afacerea Watergate şi Pentagone Papers, menționează Agerpres.

„Post are un bogat patrimoniu jurnalistic şi o redacţie genială'', a declarat Sally Buzbee pentru publicaţie. „Este entuziasmant să mă alătur acestei organizaţii într-o perioadă de creştere şi inovaţie''.

Citeste si:
Ce scrie presa straina despre proteste si decizia ministrului...
Ce scrie presa straina despre...

Fred Ryan a explicat că publicaţia ''a căutat pe cineva care să fi practicat un jurnalism îndrăzneţ, semnul distinctiv al Washington Post, şi care să poată creşte numărul cititorilor din Statele Unite şi străinătate''.

Beneficiind de puterea financiară a lui Jeff Bezos, cotidianul a anunţat planuri pentru deschiderea unor birouri în 26 de ţări în afara Statelor Unite, în oraşe precum Sydney şi Bogota. Bezos a participat totodată la procedura de selecţie a lui Sally Buzbee, potrivit lui Fred Ryan.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.